کمر درد و درمان آن با 12 ورزش و حرکات اصلاحی: حرکات تقویتی و کششی

درمان کمر درد


اغلب انواع کمردرد به عنوان یکی از درمان های خط اول فیزیوتراپی شناخته می شود. فیزیوتراپی برای کمردرد شامل تمرینات درمانی هدایت شده است که عضلات کمر را تقویت می کند و بافت ها و مفاصل ستون فقرات را بهبود می بخشد.

برخی مطالعات نشان داده اند که تا 23 درصد از بزرگسالان جهان از کمردرد مزمن رنج می برند. این جمعیت همچنین میزان عود یک ساله را بین 24 تا 80 درصد نشان داده است. .برخی تخمین ها از شیوع در طول زندگی تا 84 درصد در جمعیت بزرگسال است . یک بررسی سیستماتیک نشان داد که میزان سالانه نوجوانان مبتلا به کمردرد 11٪ تا 33٪ از جمعیت به دلیل کمردرد ناتوان هستند.

بسته به منبع آن، تعاریف مختلفی از کمردرد وجود دارد . طبق دستورالعمل اروپایی برای پیشگیری از کمر درد، کمر درد به عنوان «درد و ناراحتی، موضعی در زیر لبه دنده‌ای و بالای چین‌های گلوتئال تحتانی، با یا بدون درد ساق پا» تعریف می‌شودکه شبیه دستورالعمل های اروپایی است این است که کمردرد «دردی است که در خلف ناحیه بین لبه دنده تحتانی و پروگزیمال ران ها ایجاد می شود.» رایج ترین کمردرد، کمردردی است که به آن می گویند. “کمر درد غیر اختصاصی” و به عنوان “کمر درد که به آسیب شناسی خاص شناخته شده و قابل تشخیص نسبت داده نمی شود” تعریف می شود.

کمردرد معمولا در 3 زیر گروه کمردرد حاد، تحت حاد و مزمن طبقه بندی می شود. این تقسیم بندی بر اساس مدت زمان کمردرد است. 

کمردرد حاد دوره ای از کمردرد برای کمتر از 6 هفته، کمردرد تحت حاد بین 6 تا 12 هفته و کمردرد مزمن برای 12 هفته یا بیشتر است. کمردردی که بیش از سه ماه وجود داشته باشد مزمن در نظر گرفته می شود.

 بیش از 80٪ از تمام هزینه های مراقبت های بهداشتی را می توان به کمر درد نسبت داد . تقریباً یک سوم افرادی که به دنبال درمان برای کمردرد هستند، تا یک سال پس از یک دوره حاد، درد متوسط ​​پایدار دارند تخمین زده می شود که هفت میلیون بزرگسال در ایالات متحده به دلیل کمردرد مزمن محدودیت فعالیت دارند.

یک مطالعه نسبتاً جدید به کمردرد و درمان با دوره طولانی آنتی بیوتیک در یک جمعیت خاص پرداخت. معیار ورود، فتق دیسک قبلی، کمردرد بالای 6 ماه و تغییرات مودیک نوع 1 در مجاورت فتق قبلی در اسکن MRI بود. 

این بیماران با 100 روز آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند و در ارزیابی مجدد و پیگیری 1 ساله، از نظر آماری بهبود معنی داری در سطح کمردرد آنها مشاهده شد. بنابراین این موضوع به طور بالقوه در این جمعیت قابل بررسی است با این حال، دستورالعمل های بالینی اخیر صادر شده توسط NICE در بریتانیا سازمان بهداشت دانمارک و کالج پزشکان آمریکا به استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان کمردرد اشاره ای نکرده اند. دستورالعمل دیگری که توسط KCE در بلژیک در سال 2017 صادر شد  بیان می کند که استفاده از آنتی بیوتیک ها را در هیچ مرحله ای برای درمان کمردرد یا درد رادیکولار توصیه نمی کند.

معاینه کمر

اولین هدف از معاینه فیزیوتراپی برای بیمارانی که با کمردرد مراجعه می کنند، طبقه بندی بیمار بر اساس تریاژ تشخیصی توصیه شده در دستورالعمل های بین المللی کمردرد است . علل جدی (مانند شکستگی، سرطان، عفونت و اسپوندیلیت انکیلوزان) و علل خاص کمردرد همراه با نقایص عصبی (مانند رادیکولوپاتی، سندرم اسب دمی) نادر هستند اما غربالگری  این شرایط مهم است .

 شرایط جدی 1-2٪ از افرادی را تشکیل می دهد که با کمر درد مراجعه می کنند و 5-10٪ با علائم خاص باعث LBP با نقایص عصبی می شوند. هنگامی که علل جدی و خاص کمردردگفته می شود که افراد مبتلا به کمر درد غیر اختصاصی (یا ساده یا مکانیکی) هستند.

کمردرد غیراختصاصی بیش از 90 درصد از بیماران مراجعه کننده به مراقبت های اولیه را تشکیل می دهدو این اکثر افراد مبتلا به کمردرد هستند که به فیزیوتراپی مراجعه می کنند. 

هدف ارزیابی فیزیوتراپی برای کمر درد شناسایی اختلالاتی است که ممکن است در شروع درد نقش داشته باشد یا احتمال ایجاد درد مداوم را افزایش دهد. اینها شامل عوامل بیولوژیکی (مانند ضعف، سفتی)، عوامل روانی (مانند افسردگی، ترس از حرکت و فاجعه‌سازی) و عوامل اجتماعی (مثلاً محیط کار) می‌شوند.

 ارزیابی بر روی شناسایی ساختارهای آناتومیک (مانند دیسک بین مهره ای) به عنوان منبع درد در کمر درد تمرکز نمی کند، همانطور که ممکن است در مفاصل محیطی مانند زانو باشد تحقیقات قبلی و دستورالعمل‌های بین‌المللی نشان می‌دهند که شناسایی منبع بافتی خاص درد برای مدیریت مؤثر کمردرد مکانیکی ممکن یا ضروری نیست.

بنابراین استفاده از تصویربرداری تشخیصی برای تشخیص کمر درد به خصوص در ماه اول توصیه نمی شود. مدیریت تشخیصی تنها در صورتی باید مورد استفاده قرار گیرد که کمر درد به پروتکل‌های توصیه‌شده پاسخ ندهد و مدیریت بیماری نیاز به تغییر داشته باشد یا مشکوک به آسیب‌شناسی جدی‌ تر باشد.

پا درد همراه کمر درد است که از اختلالات ساختار عصبی یا اسکلتی عضلانی ستون فقرات کمری ناشی می شود.

 تمایز بین منابع مختلف درد ساق پا برای تشخیص مناسب و شناسایی پاتولوژی زمینه ای مهم است. Schäfer و همکاران پیشنهاد کردند که درد پا مربوط به کمر درد به چهار زیر گروه با توجه به پاتومکانیسم غالب درگیر تقسیم شود. هر گروه با الگوی مشخصی از علائم و نشانه ها تظاهر می کنند، اگرچه ممکن است همپوشانی قابل توجهی بین طبقه بندی ها وجود داشته باشد. اهمیت تشخیص درد ساق پا مربوط به کمر در این چهار گروه، تسهیل تشخیص و ارائه درمان مؤثرتر و مناسب‌تر است:

  1. حساسیت مرکزی با علائم عمدتا مثبت مانند پردردی در کمر درد
  2. در کمر درد عصب کشی با آسیب آکسونی قابل توجه که علائم حسی عمدتا منفی و احتمالاً از دست دادن حرکتی را نشان می دهد.
  3. حساسیت اعصاب محیطی با افزایش حساسیت مکانیکی تنه عصبی در کمر درد
  4. درد ارجاعی سوماتیک ناشی از ساختارهای اسکلتی عضلانی، مانند دیسک بین مهره ای یا مفاصل فاست.

رویکردهای جدید و فیزیو تراپی

اخیراً از رویکرد پاتوآناتومیک برای مدیریت افراد مبتلا به کمردرد فاصله گرفته شده است. دیگر هدف ما این نیست که یک ساختار خطا را تشخیص دهیم و درمان خود را در آن ساختار خاص هدف قرار دهیم. تحقیقات و دستورالعمل های بین المللی نشان می دهد که شناسایی منبع بافتی خاص درد برای مدیریت موثر کمردرد مکانیکی ممکن یا ضروری نیست. در عوض، یک رویکرد طبقه بندی شده برای مدیریت کمردرد رایج شده است.

دستورالعمل‌های اخیر برای کمر درد توصیه‌ ها و مدیریت غیردارویی مانند مداخلات فیزیوتراپی که شامل ورزش و درمان دستی است را توصیه می‌کنند. طب سوزنی در حال حاضر تنها توسط ACP برای مدیریت افراد مبتلا به کمردرد توصیه می شود. مطالعه اخیر انجام شده توسط فورد و همکاران نشان می دهد که فیزیوتراپی فردی برای افراد مبتلا به LBP، با استفاده از رویکرد درمان خاص مشکلات ستون فقرات (STOPS)، ممکن است در مدیریت LBP موثرتر باشد.

برای هدایت این طرح های درمانی برای کمر درد، مراقبت طبقه بندی شده به عنوان یک رویکرد مناسب پیشنهاد شده است. مراقبت طبقه بندی شده هدف قرار دادن درمان به زیر گروه های بیماران بر اساس ویژگی ها است. فاستر و همکاران نشان می دهد که 3 رویکرد مختلف برای طبقه بندی وجود دارد که شواهد خوبی دارند:


پاسخگویی به درمان – درمان‌های منطبق با افرادی که از آن درمان سود می‌برند (مثلاً رویکرد طبقه‌بندی مبتنی بر درمان برای کمردرد ، کارآزمایی‌های STOPS).
مکانیسم های زمینه ای – تطبیق درمان با مکانیسم هایی که باعث ایجاد درد و ناتوانی و کمر درد می شوند مانند آسیب شناسی، مکانیسم های درد، افکار و رفتارهای منفی (به عنوان مثال رویکرد عملکردی شناختی
اخیراً Almeida و همکاران دو رویکرد را بر اساس دستورالعمل‌ های بالینی اخیر در هنگام در نظر گرفتن مدیریت بیماران مبتلا به کمردرد غیراختصاصی پیشنهاد کرده‌اند.

رویکرد سنتی – طبقه بندی بیماران بر اساس طول مدت علائم کمر درد – حاد (کمتر از 6 هفته)، تحت حاد (6-12 هفته) و مزمن (بیش از 12 هفته) و سپس استفاده از رویکرد پلکانی برای درمان که با درمان های ساده شروع می شود و فقط پیشرفت می کند. در صورت عدم بهبود قابل توجه به درمان های پیچیده تر. این رویکرد توسط دستورالعمل های ایالات متحده و دانمارک  توصیه می شود .

استفاده از ابزارهای پیش بینی خطر، مانند STarT Back ، پرسشنامه غربالگری درد عضلانی اسکلتی Örebro و PICKUP ، همانطور که توسط دستورالعمل های بریتانیا و بلژیکپیشنهاد شده است ، برای تعیین بهترین پروتکل درمانی بر اساس خطر نتایج بالینی ضعیف.


استفاده از این رویکردهای طبقه بندی مختلف کمر درد در سراسر جهان متفاوت است و بین این سه رویکرد مختلف همپوشانی وجود دارد. یک رویکرد زیرگروه‌بندی کامل هر سه این رویکردها را شامل می‌شود. این مدل‌ها جایگزین استدلال یا تجربه بالینی نمی‌شوند، اما کاوش عاقلانه در عمل بالینی در محیط‌های مناسب را تضمین می‌کنند.

موارد منع استفاده از فیزیوتراپی

تا زمانی که تریاژ تشخیصی برای شناسایی افراد دارای علل جدی کمردرد اعمال شود، موارد منع کمی برای مداخلات فیزیوتراپی برای کمردرد مکانیکی وجود دارد. پوکی استخوان یک منع مصرف برای اکثر درمان های دستی است. نکته مهم این است که فیزیوتراپیست ها در مدلی کار می کنند که در آن اثرات درمان ها از نزدیک مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرند تا احتمال افزایش علائم یا عوارض جانبی به حداقل برسد.

پیشگیری از کمردرد

پیشگیری از کمر درد نیز بر اساس سه نوع طبقه بندی می شود:

پیشگیری اولیه از کمر درد به عنوان «روش‌های خاص برای پیشگیری از بیماری یا اختلالات روانی در افراد یا جمعیت‌های مستعد» تعریف می‌شود. اینها شامل ارتقای سلامت، از جمله سلامت روانی است. روش های حفاظتی، مانند کنترل بیماری های مسری؛ و نظارت و تنظیم آلاینده های زیست محیطی. پیشگیری اولیه را باید از پیشگیری ثانویه و پیشگیری سوم متمایز کرد.

پیشگیری ثانویه از کمر درد به این صورت تعریف می شود: «پیشگیری از عود یا تشدید بیماری که قبلاً تشخیص داده شده است. این همچنین شامل پیشگیری از عوارض یا عوارض پس از یک دارو یا روش جراحی می شود.
پیشگیری سوم از کمر درد به عنوان “اقداماتی با هدف ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی مناسب برای به حداقل رساندن عوارض و به حداکثر رساندن کیفیت زندگی پس از وجود یک بیماری یا آسیب طولانی مدت.


دستورالعمل ها احتمالات مختلفی را برای جلوگیری از کمردرد مورد بحث قرار می دهند. برای جلوگیری از عواقب کمردرد، مانند عدم کار و بروز دوره های بعدی، ورزش بدنی توصیه می شود. تمرینات بدنی به ویژه در تمرین عضلات بازکننده کمر و خم کننده تنه همراه با تمرینات هوازی منظم مفید است. هیچ توصیه خاصی در مورد تناوب یا شدت ورزش وجود ندارد.

با توجه به برنامه های مدرسه پشت، یک برنامه با شدت بالا در بیماران مبتلا به کمردرد مکرر و پایدار توصیه می شود اما برای پیشگیری از کمردرد توصیه نمی شود. این برنامه شامل تمرین ها و یک برنامه مهارت های آموزشی است.

آموزش و اطلاعات از کمر درد به تنهایی یا بر اساس مدل بیومکانیکی تنها تأثیر کمی دارد. آموزش و اطلاع رسانی در ترکیب با سایر مداخلات در یک محیط درمانی بر اساس مدل زیستی-روانی اجتماعی تأثیر بهتری دارد.

اطلاعات مبتنی بر مدل زیست روانی اجتماعی بر باورهای مربوط به کمردرد و کاهش از دست دادن کار ناشی از کمردرد متمرکز است. این نگرش دادن اطلاعات بر باورهای کمردرد تأثیر مثبت دارد. دانستن این نکته مهم است که برنامه ها و مداخلات متناسب با فردی ممکن است نتایج بیشتری در مقایسه با مداخلات گروهی داشته باشند. تکیه گاه کمر، کمربند پشت و کفی کفش برای پیشگیری از کمردرد توصیه نمی شود.

همچنین ثابت شده است که تکیه گاه های کمر و کمربندهای کمری بر باورهای کمردرد تأثیر منفی دارند و بنابراین برای پیشگیری از کمردرد توصیه نمی شوند. تشک‌ها و صندلی‌های خاص برای پیشگیری هیچ مدرکی موافق یا مخالف ندارند. تشک های ساپورت متوسط ​​ممکن است علائم پایدار موجود کمر درد را کاهش دهند. تنظیمات ارگونومیک در رابطه با محیط کار می تواند برای دستیابی به بازگشت زودتر به کار ضروری و مفید باشد.

تمریناتی برای بهبود کمر درد

برنامه تمرینی برای کمر درد شامل یک جلسه گرم کردن پنج تمرین (آگاهی از پشت، شیب لگن، چرخش کمر، حرکات بازو، حرکت تمام بدن در حالت ایستاده)، تمرینات شناخته شده با هدف قرار دادن عضلات بازکننده پشت، شکم، جانبی است.

باسن، چرخاننده تنه، باسن خلفی، عضلات پا، عضلات مایل شکم (مثلاً پلانک، بلند کردن مورب بازو و پا)، و همچنین تمریناتی برای انعطاف پذیری برای هر یک از هشت نوع ورزش. پس از هر نوع تمرین، بیمار باید سطح هر تمرین را برای هر جلسه تمرینی در طول دوره هشت هفته ای ثبت کند.

سبک زندگی کم تحرکی دارید، مشکلات متعددی وجود دارد که ممکن است از آن رنج ببرید. یکی از رایج ترین مشکلات، مشکل در ناحیه کمر و کمر درد است که می تواند به شدت دردناک باشد. توان، چند تمرین آسان می تواند تسکین دهنده باشد. زمانی را که به طور مداوم کار انجام می دهید، این تمرینات می توانید به شما تسکین طولانی مدت از کمردرد بیشتر کمک کنند. در اینجا ده تمرینی وجود دارد که ممکن است فیزیوتراپیست شما آن را به شما پیشنهاد دهد استفاده کنید.

1.ژست گربه و گاو

خودتان را صاف نگه دارید و روی چهار زانو دراز بکشید.  سپس ستون فقرات خود را به سمت بیرون و به سمت سقف خم کنید. این را تا زمانی که احساس می کنید در گردن خود احساس می کنید، نگه دارید، سپس کمر خود را به سمت داخل و پایین خم کنید تا زمانی که در ناحیه کمر خود احساس می کنید. این کار را حدود ده بار تکرار کنید.

ژست گربه و گاو

2.کشش کبرا

در حالت خمیده دراز بکشید و دستان خود را در دو طرف قفسه سینه نگه دارید. پاهای خود را محکم بر روی زمین قرار دهید و در حالی که قسمت بالای بدن خود را از قفسه سینه تا سر به سمت بالا فشار دهید به دستان خود فشار دهید. این را برای چند ساعت نگه دارید و بعد به آرامی خود را پایین بیاورید.

ورزش مناسب برای کمر درد

3.لیفت پاهای مستعد

این شبیه کشش کبرا است، با این تفاوت که به جای بلند کردن قسمت بالای بدن، آن را به سمت پایین نگه دارید. پاهای خود را کشیده و نزدیک به هم نگه دارید، تا جایی که می توانید آنها را با یک حرکت ادامه دار بالا بیاورید، حالت را نگه دارید و پاهای خود را برگردانید.

حرکت لیفت پا

4.حرکت پل

اگر می توان خود را تقویت کرد، پل ها بسیار مفید هستند. برای اجرای صحیح پل، به پشت دراز بکشید و بازوهای خود را در کنار خود قرار دهید. باسن خود را از روی زمین بلند کنید، بدن خود را از سر تا زانو در یک خط مستقیم نگاه دارید. نگاه دارید و پایین بیاورید.

پل روی شانه

5.کشش پا

به پشت دراز بکشید و زانوهتان را به سمت بالا ببرید و پاهایتان را صاف کنید روی زمین. پای چپ خود را بالا بیاورید، یک کش دور آن حلقه کنید ، و به آرامی پای خود را به سمت قفسه سینه خود بکشید، پای راست خود را صاف کنید و خم نکنید تا زمانی که در دام همسترینگ خود را بکشید

حرکت کشش پا

6.پیچش های جانبی

این کشش عالی برای انجام زمانی است که از کمردرد پایین و پهلو رنج می برید. به پشت دراز بکشید و بازوها را به پهلو دراز کنید. زانوهای خود را به یک سمت خم کنید در حالی که بدن خود را در جهت مخالف بچرخانید. این حرکت انقباض را در طرف دیگر تکرار کنید.

پیچش های جانبی

7.کشش پرنده _ سگ

این تمرین روی کشش پیوند به کمر شما می کند، بنابراین استرس و درد را کاهش می دهد. روی چهار دست و پا دراز بکشید و پای چپ خود را بلند کنید و به سمت عقب بکشید. به طور همزمان، بازوی راست خود را در یک خط مستقیم به جلو بکشید. در هر طرف تکرار کنید

کشش پرنده و سگ

8. لمسان پا

لمس انگشتان پا برای روزهایی که کمر شما واقعاً به کشش خوبی نیاز دارد عالی است. صاف بایستید و بازوهایتان را روی سرتان کشیده، کمی به سمت عقب خم شوید تا زمانی که فشاری را در قسمت پایین کمرتان احساس کنید، و سپس به جلو و پایین خم شوید تا انگشتان پا را لمس کنید. این کار را به آرامی ده بار تکرار کنید.

لمس پا

9.ژست کودک

هیچ تمرین دیگری مانند حالت کودک کمر شما را باز نمی کند. اجرای آن نیز آسان است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی یک تشک زانو بزنید، روی پاشنه های خود بنشینید و در حالی که بازوهای خود را جلوتر از خود دراز کرده اید به جلو خم شوید. سر خود را روی زمین و از آرامشی که در پی خواهد آمد لذت برد.

ژست کودک

10.کشش باسن

فریب نام را نخورید. کشش مفصل ران به همان اندازه است که برای باسن مفید است برای کمر نیز مفید است. برای کشش باسن، روی زانوی چپ خود زانو بزنید و پای راست را به سمت جلو قرار دهید و زانوی راست را خم کنید. پای چپ خود را نگه دارید و به آرامی به سمت بالا بکشید. در طرف دیگر تکرار کنید

کشش باسن

روش های درمان کمردرد

کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی است که می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برای درمان کمردرد، روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شدت و علت درد، ممکن است متفاوت باشند. برخی از روش های درمان کمردرد عبارتند از:

  • درمان خانگی: شامل استراحت، اصلاح فعالیت، گرما یا یخ درمانی و داروهای ضد درد بدون نسخه
  • تمرینات و فیزیوتراپی: شامل کشش، تقویت عضلات، تمرینات هوازی با فشار کم، آب درمانی و ازن تراپی
  • درمان های دارویی: شامل شل کننده های عضلانی، داروهای ضد درد مخدر، تزریق اپیدورال و تزریق کمری
  • درمان های جایگزین: شامل تغییرات دستی، طب سوزنی، ماساژ درمانی و مدیتیشن ذهن آگاهی
  • عمل جراحی: شامل جراحی های دکمپرشن، فیوژن ستون فقرات کمری و سایر گزینه های جراحی

برای انتخاب بهترین روش درمانی برای کمردرد، باید با پزشک مشورت کنید و عواملی مانند شدت و علت درد، سابقه پزشکی و واکنش به درمان های مختلف را در نظر بگیرید.

بهترین دکتر درمان کمر درد در تهران

اگر به دنبال بهترین دکتر درمان کمر درد در تهران هستید، پیشنهاد می کنیم این بخش از مقاله را از دست ندهید. در این بخش به معرفی سه تن از پزشکان بسیار حاذق و حرفه ای برای درمان کمر درد می پردازیم که متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات هستند و در زمینه درمان بیماری های مربوط به ستون فقرات تجربه دارند. این سه دکتر عبارتند از:

دکتر مهسا موسوی

دکتر مهسا موسوی دارای بورد تخصصی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در کلینیک ویستان، کلینیک تخصصی مغز و اعصاب غرب تهران، مشغول به کار است. ایشان در زمینه تشخیص و درمان انواع بیماری های مغز و اعصاب مثل ام اس، پارکینسون، منژیت مغزی، آنورسیم مغزی، فشار مغز، انسفالیت مغز، هیدروسفالی، سرطان مغز، زوال عقل، دو بینی چشم و همچنین درمان های جدید سردردهای شدید و مقاوم میگرن و همچنین ارائه درمان های جدید و کنترل صرع و تست های تخصصی حافظه و نوار مغز و نوار عصب و عضله فعالیت دارند. دکتر مهسا موسوی تخصص بالایی در زمینه درمان انواع کمر درد دارد.

دکتر شبنم رفیع زاده

دکتر شبنم رفیع زاده دارای مدرک تخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات و مدرک تکمیلی اختلالات حافظه از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و نماینده پروفسور سمیعی در ایران می باشد.

ایشان در زمینه تشخیص و درمان انواع بیماری مغز و اعصاب مثل بیماری ام اس، پارکیسون، منژیت مغزی، آنورسیم مغزی، فشار مغز، انسفالیت مغز، هیدروسفالی، سرطان مغز، زوال عقل، دو بینی چشم و همچنین درمان های جدید سردردهای شدید و مقاوم میگرن و همچنین ارائه درمان های جدید و کنترل صرع و تست های تخصصی حافظه و نوار مغز و نوار عصب و عضله فعالیت دارند. ایشان همچنین در انواع روش های درمان کمر درد تبحر و مهارت بالایی دارند.

دکتر شهربانو کاظمی

دکتر کاظمی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ستون فقرات و نوار عصب و عضله هستند و در کلینیک تخصصی مغز و اعصاب تهران، مشغول به کار است. ایشان در زمینه درمان دردهای عضلانی اسکلتی مثل کمر درد، درد گردن، دردهای مفصلی، شانه منجمد، آرتروز زانو، منیپولیشن (حرکت درمانی)، درمان مشکلات پا و تجویز کفی، منیپولیشن کوکسیکس (جا انداختن دنبالچه)، طب سوزنی، تزریق داخل مفصل فعالیت دارند. جهت درمان کمر درد می توانید با دکتر شهربانو کاظمی مشورت کنید.

بهترین مرکز برای کمر درد در تهران

مرکز پزشکی ویستان یک مرکز تخصصی در زمینه مغز و اعصاب و ستون فقرات است که در چندین شعبه در تهران فعالیت می کند. این مرکز دارای تیمی از پزشکان مجرب و متخصص است که در زمینه تشخیص و درمان انواع بیماری های مربوط به مغز و سیستم عصبی و ستون فقرات از جمله کمر درد خدمات ارائه می دهند.

این مرکز همچنین از دستگاه های پیشرفته و روز آمده برای انجام تستهای تخصصی مثل نوار مغز، نوار عصب و عضله، توموگرافی و ام آر آی استفاده می کند. این مرکز از روش های درمانی متنوعی مانند دارو درمانی، تزریق، طب سوزنی، منیپولیشن، هایفوتراپی و جوانسازی پوست بهره می برد.

جهت ارتباط با مرکز ویستان و بهره مندی از خدمات درمانی کمر درد می توانید با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید 02144387785